Kysymyksiä ja vastauksia

Kysymyksiä katosta? LA Kattohuolto Oy vastaa!

Miksi kattoa kannattaa huoltaa?

Katon kunnon merkitystä ei voida koskaan korostaa liikaa. Kun kattoa huolletaan säännöllisin huoltotoimenpitein, säästytään odottamattomilta vahingoilta ja isoilta korjauskuluilta. Tutkimusten mukaan säännöllisellä huollolla ja ennakoivilla korjaustoimenpiteillä voidaan säästää jopa yli 30 % kiinteistön elinkaaren aikana syntyvistä kustannuksista. VTT:n tutkimuksen mukaan katteen keskimääräinen ikä on noin 50 vuotta, mikäli huolto tehdään kahdesti vuodessa. Tutkimuksen mukaan epäsäännöllinen huolto laskee katteen käyttöikää kymmenellä vuodella ja huollon laiminlyöminen kokonaan pudottaa käyttöiän jopa puoleen.


Kuinka usein kattoa pitää huoltaa?

Katto pitäisi tarkastaa ja huoltaa kahdesti vuodessa, keväällä ja syksyllä. Asiat, joihin kannattaa kiinnittää huomiota, ovat katon yleiskunto, irtoroskien puhdistaminen katolta, kasvuston tarkastaminen (onko katolle alkanut kertyä kasvustoa, esimerkiksi sammalta, jäkälää tai levää?), rikkinäisten tiilien vaihtaminen ja rännien puhdistaminen. Lisäksi läpiviennit, kulkusillat, tikkaat sekä lumiesteiden kunto on hyvä arvioida!


Miten katolla olevan kasvuston saa pois?

Katolla oleva kasvusto on erikoisalaamme. Meidän tehtävämme on poistaa katolla oleva kasvusto juurineen vahingoittamatta kattoa sekä ennaltaehkäistä uuden kasvuston syntymistä. Käytämme tarkoitukseen kehitettyä kasvuston tuhoainetta.