Tiilikaton pesu ja pinnoitus

Meiltä tiilikaton pesu, pinnoitus, maalaus ja huolto

Tiili on kestävä, perinteinen ja kaunis kattomateriaali. Noin puolet uusistakin omakotitaloista katetaan tiilikatteella. Vuosien varrella tiilikaton pintaan alkaa kuitenkin kerääntymään monenlaista kasvustoa, kuten sammalta, levää ja jäkälää. Kun kasvusto poistetaan ajoissa oikeilla toimenpiteillä, katon käyttöikä kasvaa eikä kattoa tarvitse pinnoittaa liian aikaisin.

Joskus kuitenkin tiilen pinta on kulunut jo niin paljon, että pelkkä tiilikaton pesu tai puhdistus ei riitä. Tiilikaton pinnoitus eli tiilikaton maalaus pesun lisäksi lykkää kattoremonttia mukavasti tuonnemmaksi.

Tiilikaton pinnoitus on edullinen tapa pitää katto kunnossa ja kestävänä tuiverrusta, kosteutta ja paahdetta sekä UV-säteilyä vastaan. Keräsimme tähän tietoa katon pinnoitusten toteutuksesta ja muista kevyemmistä huoltovaihtoehdoista – kerromme mielellämme lisää ja kartoitamme kattosi tilanteen ja sille parhaimman ratkaisun.

Tiilikaton puhdistus ja torjuntakäsittely - ilman painepesua – edullinen ja turvallinen vaihtoehto

On tärkeää, että katto puhdistetaan oikeilla toimenpiteillä vahingoittamatta tiilikaton pintaa, jos pinnoitukselle ei vielä ole tarvetta. Uusissa tiilissä on usein tiiltä suojaava pinnoiteaine, jota ei ole syytä vahingoittaa esimerkiksi painepesurilla.

Huoltotoimenpiteitä ei kannata ylimitoittaa!

Me puhdistamme katon esikäsittelyssä mekaanisesti tiili tiileltä – vahingoittamatta kattoa. Kun katto on silmämääräisesti puhdas, ruiskutamme katolle sammalentorjunta-aineen. Torjunta-aine imeytyy katolle ja tuhoaa kaiken kasvuston, mikä esikäsittelyssä ei vielä lähtenyt pois.

Kun levä, jäkälä ja sammalen juuri kuolee, se huuhtoutuu ennen pitkää sateiden ja lumien mukana katolta pois. Tästä annamme myös kirjallisen takuun! Olemme suorittaneet tällä menetelmällä jo yli 5000 kattopesua. Varmasti teidänkin naapurustossa on joku katto, jonka olemme huoltaneet. Kysy rohkeasti referenssejä!

Lopputulos: Toimenpiteen myötä katon väri kirkastuu ja tiilen kuluminen hidastuu. Puhdistus ja torjuntakäsittely ovat yleensä paras vaihtoehto 5–20 vuotta vanhoille tiilikatoille. Huollon yhteydessä tyhjennämme räystäskourut ja vaihdamme rikkinäiset kattotiilet ehjiin. Suoritamme myös loppusiivouksen!

Käsittelyn vaikutus pitenee, kun katolta käydään poistamassa irtoroskat vuosittain. Voit kysyä myös meidän edullista vuosihuoltosopimustamme.

Tiilikaton pesu ja värillinen pinnoitus

Joskus tiilikaton sammalentorjunta on jätetty liian myöhään, katto on pesty liian kovalla paineella, tai tiilet alkavat iän myötä olla pinnan osalta huonokuntoisia. Väri on muuttunut, ja sammal tarttuu tehokkaasti rakeiseen pintaan. Tällöin pelkkä kasvuston poistaminen ja torjunta eivät välttämättä riitä. Tällöin suosittelemme katon värillistä pinnoittamista. Puhutaan myös tiilikaton maalauksesta.

Katto pestään ensin huolellisesti korkeapainepesurilla. Tässä kohtaa painepesuria voidaan käyttää, koska tiili pinnoitetaan uudelleen eikä vanhan pinnan irtoamisesta ole haittaa. Pesun jälkeen katto käsitellään torjunta-aineella, jotta pinnoitteen alle ei varmasti jää mitään elävää kasvustoa. Katto pinnoitetaan kahteen kertaan erittäin laadukkaalla pinnoiteaineella.

Lopputulos: Lopputulos on kuin uusi tiili! Värillisellä pinnoituksella eli maalauksella voidaan jatkaa merkittävästi tiilikaton käyttöikää (15-20v) ja siirtää kallista kattoremonttia, mikäli tiilet ovat rakenteellisesti hyvässä kunnossa.

Myös pinnoituksen yhteydessä tyhjennämme räystäskourut ja vaihdamme rikkinäiset kattotiilet ehjiin. Huolehdimme myös tarvittavista suojaamisista ja teemme loppusiivouksen.

Katon maalauksen jälkeen on tärkeää, että katolta poistetaan irtoroskat vuosittain.

Tiilikaton pinnoitus, puhdistus vai kattoremontti?

Kokenut kattoasiantuntijamme osaa kertoa, kannattaako katto pinnoittaa vai riittääkö pelkkä puhdistus ja käsittely. Jos olemme sitä mieltä, että kattoremontti on oikea vaihtoehto, kerromme toki senkin teille! Varsinaiset kattoremonttifirmat pyrkivät yleensä vaihdattamaan koko katon kerralla.

Me sen sijaan pyrimme mahdollisimman asiakasystävälliseen ja kustannustehokkaaseen ratkaisuun. Aina kaikkea ei tarvitse laittaa uusiksi, vaan usein toimenpiteeksi riittääkin hyvä kattohuolto, kuten esimerkiksi katon pinnoitus.

Tilaa tästä ilmainen tiilikaton huolto-opas!

Tiilikaton pesu ammattilaiselta: ”Katolla oleva kasvusto on erikoisalaamme”

LA Kattohuolto Oy on erikoistunut kaikenlaisten kattotyyppien puhdistukseen ja huoltoon. Teemme vuosittain lukemattomia tiilikattojen pinnoituksia (tiilikaton maalaus), pesuja, puhdistuksia ja vuosihuoltoja, niin taloyhtiöissä kuin omakotitalojen katoilla.

Puhdistamme katon kasvustosta ja roskasta sekä teemme tarvittavat toimenpiteet kuten puhdistukset, torjuntakäsittelyt, pesut ja pinnoitukset kohteen mukaan. Saat mm. tiilikaton pinnoitukset ja pesun koko Suomen alueelle.

LA Kattohuollon työntekijä pinnoittamassa vanhaa tiilikattoa.

Katon vuosihuoltosopimus varmistaa säännöllisyyden

Kun solmit kanssamme vuosihuoltosopimuksen, varmistat tiilikattosi kestävyyden jatkossakin. Teemme tiilikattojen vuosihuoltosopimuksia kaikkien asiakkaidemme, myös yksityisten, kanssa.

Katon vuosihuolto saattaa olla kokemuksemme mukaan sellainen, että se usein unohtuu muissa kiireissä. Vuosihuoltosopimus takaa, että katto tarkastetaan ja huolletaan vuosittain.

Ota yhteyttä, kerromme mielellämme lisää!

Tiilikaton pinnoitus (ns. tiilikaton maalaus) ja tiilikaton pesu onnistuvat muun muassa seuraavilla alueilla: Helsinki, Jyväskylä, Tampere, Joensuu, Kuopio ja Turku. LA Kattohuolto Oy toimii koko Suomen alueella, joten aina kannattaa tiedustella edullisia hintojamme.

Kysy katon maalauksista ja huolloista alan kokeneelta ammattilaiselta. Tiedämme kaiken tiilikatoista ja niiden huolloista, joten tilatessasi työn meiltä voit olla varma toteutuksen laadukkuudesta. Kysy lisää!

Tarvetta tiilikaton pesulle tai pinnoitukselle? Soita meille!