Huopakaton pesu ja pinnoitus

Huollamme huopakattosi kuntoon huolellisesti!

Huopakaton pinta on melko karhea, joten sammal tarttuu siihen kohtuullisen tehokkaasti. Ei kannata antaa sammalen tai muunkaan kasvuston kasvaa huopakatolle, koska pahimmillaan se pääsee tunkeutumaan huopapalojen väleihin ja katon tiiviys kärsii. Huopakaton huoltoa voidaan verrata tiilikaton huoltoon. Niille käyvät vastaavat huoltotoimenpiteet kuin tiilikatoillekin.

Huopakaton huolto - puhdistus ja torjunta­käsittely

On tärkeää, että huopakatto puhdistetaan oikeilla toimenpiteillä vahingoittamatta huopakaton pintaa. Huopapaloissa on bitumia ja kiviainesta. Niitä ei ole syytä vahingoittaa esimerkiksi painepesurilla. Puhdistamme katon esikäsittelyssä mekaanisesti pala palalta – vahingoittamatta sitä.

Kun katto on silmämääräisesti puhdas, ruiskutamme katolle sammalentorjunta-aineen. Torjunta-aine imeytyy katolle ja tuhoaa kaiken kasvuston, mikä esikäsittelyssä ei vielä lähtenyt pois. Kun levä, jäkälä ja sammalen juuri kuolee, se huuhtoutuu ennen pitkää sateen ja lumen mukana pois katolta.

Tästä annamme myös kirjallisen takuun!

Käsittelyn jälkeen menee vuosia ennen kuin uusi sammal pääsee pureutumaan huopakatolle. Käsittelyn vaikutus pitenee, kun katolta käydään poistamassa irtoroskat vuosittain. Voit kysyä meiltä edullisesta vuosihuoltosopimuksestamme!

Pesu ja värillinen pinnoitus

Jos huopakaton pinta on todella kulunut, katolle voidaan toteuttaa pesu ja värillinen pinnoitus.

Kysy lisää huopakaton käsittelystä meiltä!