Katon korjaukset ammattilaiselta

LA Kattohuolto Oy suorittaa niin pienet kuin isommatkin katon korjaukset ammattitaidolla. Pieni katon paikkaus tai laajempikin korjaus onnistuu kokeneilta remonttimiehiltämme joutuisaan.

Tiesitkö, että katon korjaus onnistuu usein myös talvella?

Kun välineet ovat kunnossa, voidaan katon korjaukset tehdä ympäri vuoden. Katon korjauksen ollessa ajankohtainen pyydä hinta-arvio meiltä!

Huopakattojen vuodot, korjaukset ja tarkastukset

Suoritamme huopakatoille vuodonpaikannuksia, pikakorjauksia hälytysluonteisesti sekä laajempia korjauksia tarpeen mukaan. Kauttamme saat niin pienet kuin suuremmat kattokorjaukset ja kattotulityöt, läpivientien korjaukset/uusimiset ja lisätiivistykset.

Kuulumme pohjoismaiden suurimpaan kattovedeneristysyhtiöön Nordic Waterproofingiin ja sisaryhtiöidemme Kerabit Pro:n ja AL-Kattojen kautta onnistuu myös laajemmat kattosaneeraukset ja uudiskohteiden kattoprojektit.

Jos sinulla on reikä tai vuoto huopakatolla, ota yhteys LA Kattohuoltoon!

Monesti huopakatoilla vuodon syy on kattohuopien saumojen, läpivientien tai kattokaivojen vuotaminen. Kun havaitaan, että huopakatto vuotaa, kannattaa korjaukseen ryhtyä saman tien. Huopakaton vuoto voi pahimmillaan aiheuttaa suuretkin vauriot rakenteisiin. Huopakaton vuodon korjaus on edullinen verrattuna siihen, että rakenteita ja koko vesikattoa ryhdytään uusimaan.

Vuotavan huopakaton korjaus voidaan tehdä myös talvella, joten huopakaton paikkausta on turha pitkillä kesäkuukausille. Yleisimmät kohdat, joissa huopakatto on vuotanut, sijaitsevat läpivienneissä.

Kun huopakaton läpivienti vuotaa, valuttaa se vedet alarakenteisiin aiheuttaen kosteusongelmia. Myös huopakaton saumojen tiiveys voi olla ongelma. Jos sammal ja muu eloperäinen materiaali pääsee saumakohdissa rehottamaan, voi vuodon riski kasvaa. Huopakaton korjaus ammattilaisen toteuttamana tarkoittaa aina kestäviä ratkaisuja.

PVC-kattojen vuodot, korjaukset ja tarkastukset

Olemme erikoistuneet PVC-kattojen rakentamiseen, huoltamiseen ja korjaamiseen. Pystymme tarjoamaan PVC-katon vuotokorjauksen nopeasti, täsmällisesti ja tehokkaasti ympäri vuoden.

Suoritamme PVC-katon korjaukset vuosien kokemuksella. PVC-katoilla korjaukset eivät vaadi yleensä tulitöitä, mikä tekee työskentelystä monesti helpompaa ja sujuvampaa sekä turvallisempaa. PVC-katon korjaus vaatii aina ammattilaisen tekemää huolellista ja kestävää jälkeä.

PVC:stä voidaan valmistaa myös valmiita terassilattioita. PVC-terassikermit ovat hyvin kulutusta kestäviä, turvallisia asentaa ja hyvin vettä eristäviä. Ne sopivat pintamateriaaliksi sellaisenaan eivätkä vaadi erillistä pinnoitusta.

Käytämme Euroopan johtavien PVC-valmistajien tuotteita kuten Protan OY:n sekä Sika-tuotteita.

Peltikaton vuotokorjaukset

Varsinkin vanhoissa kiinteistöissä on usein konesaumapeltikatto ilman aluskatetta. Kattovuoto aiheutuu usein läpivientin puutteellisista pellityksistä tai auenneista/ruostuneista peltisaumoista tai reiästä katolla.

Peltikattojen vuodot pitää ensin paikallistaa ja sitten kun vuodon syy selviää päätetään oikeanlaisesta korjaustavasta. Ongelmasta riippuen ratkaisu on usein uudelleen pellittäminen, sauman korjaus tai vedeneristysmassakorjaus. Meiltä löytyy osaaminen näihin kaikkiin.

Peltokaton korjaus sujuu LA Kattohuolto Oy:ltä näppärästi ympäri vuoden.

Peltikaton korjaukset tai peltikaton paikkaus jatkaa mukavasti vesikaton ikää. Kun kattoa huolletaan ja korjataan säännöllisesti, sekä toimeen ryhdytään heti ongelmien havaittua, vältytään isommilta vaurioilta ja remonttikustannuksilta.

Monesti peltikatto kannattaa korjata ensin ja suorittaa tämän jälkeen peltikaton maalaus. Vanhan peltikaton korjaus tehdään aina tarpeen mukaan, kunto tarkastetaan ja sen perusteella arvioidaan työhön kuluva aika ja aiheutuvat kustannukset. Pyrimme antamaan asiakkaillemme aina huomionarvoisia tarjouksia, olipa kyseessä mikä kattomateriaali tahansa.

Tiilikattojen vuotokorjaukset

Tiilikatto ei ole materiaalina koskaan vesitiivis. Tiilikatolla vedeneristys on jätetty aluskatteen varaan ja varsinkin vanhoissa katoissa aluskatteena toimii pahvi tai sitä ei ole ollenkaan. Tiilien alle pääsee vettä harjatiilien alta, tiilien saumoista ja rikkinäisten tiilten kohdalta. Tiilikattojen vuodoissa on lähes aina kyse puutteellisesta aluskatteesta.

Yleisimpiä vuotopaikkoja tiilikatoissa

  • läpivientikohdat, joissa aluskatteen ylösnousut ovat puutteelliset tai puuttuvat kokonaan
  • pellitysten juuret, joissa aluskatteet ylösnousut ovat puutteelliset tai puuttuvat kokonaan
  • reiät aluskatteessa, joista vesi pääsee läpi
  • pahvialuskatteella saattaa muodostua kupruja/pusseja, jotka ajan kanssa alkavat vuotamaan
  • aluskatteen vaakasaumat, jos limitys ei ole riittävä
  • terassien kohdat, jos reunapellin päät on jätetty tiivistämättä
  • kattoikkunat

LA Kattohuollolla on pitkä kokemus tiilikattojen erilaisista huolloista ja myös vuotojen paikannuksista ja korjauksista.

Monesti vuoto saadaan loppumaan täsmäkorjauksella kuten aluskatekorjauksella, läpiviennin uusimisella, uudelleenpellityksillä tai massauksilla. Usein vuotavan kohdan ympäriltä pitää uusia aluskate ja limittää se vanhan aluskatteen kanssa oikein.

Usein katon vuotokorjaukset ovat pitkäikäisiä ja hinnaltaan huomattavasti edullisempia kuin koko katon uusiminen. Aina korjaus ei ole mahdollista, mutta asia kannattaa selvittää. Pyydä meiltä arvio kustannustehokkaimmasta katon korjausvaihtoehdosta.

Tiilikaton korjaaminen kannattaa aloittaa heti kun puute tai vuoto havaitaan

Yleensä tiilikaton korjaus tulee huomattavasti edullisemmaksi kuin rakenteiden ja koko vesikaton uusiminen. Tiilikaton vuoto johtuu usein rikkinäisestä kattotiilestä yhdistettynä reikään aluskatteessa tai puutteeseen läpiviennissä. Korjaamme myös tällaiset pienemmät kattovauriot.

Tiilikaton vuotaminen voi johtua monesta eri syystä, joten on aina hyvä, jos kartoituksen tekee kattoalan ammattilainen. Silloin saadaan selville työn laajuus ja päästäänkö kestävään lopputulokseen pienin korjauksin vai onko edessä mittavampi urakka.

Kun tiilikatto vuotaa – pyydä meiltä arvio kustannuksista ja aikatauluista! LA Kattohuolto Oy rakentaa, korjaa ja huoltaa katot edullisesti materiaalista riippumatta.

Olemme täyden palvelun kattotalo!

Onko katon korjaus ajankohtaista? Ota yhteyttä!